Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.
sint jozef school

Sint-Jozefsschool Bosvoorde

login

CLB

(centrum voor leerlingbegeleiding = vroeger PMS)
De begeleiding situeert zich op de volgende domeinen:

Download hier de infofolder van het CLB

 

OCB

Missie

Het Onderwijscentrum Brussel wil de kansen van alle kinderen en jongeren in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel vergroten. Al deze kinderen en jongeren moeten vanuit hun sociale, culturele en talige diversiteit de kansen krijgen om de eindtermen te behalen. Een hoog welbevinden en een sterke betrokkenheid zijn hiervoor cruciaal. Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel vindt in het OCB een deskundige partner om aan deze gezamenlijke missie te werken.

Visie

Het Onderwijscentrum Brussel vormt en ondersteunt schoolteams. Een team van onderwijsondersteuners werkt samen met scholen, directies en leerkrachten om hun professionaliteit te verhogen. Deze ondersteuning gebeurt in afstemming en complementariteit met de reguliere begeleiding (Centra voor Leerlingenbegeleiding, Pedagogische Begeleidinsdiensten, etc).

De deskundigheid van het OCB situeert zich voornamelijk op volgende domeinen:

De werking van het Onderwijscentrum Brussel is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten.  Via tal van acties en projecten worden deze inzichten ook actief uitgedragen. Binnen het OCB gaat veel aandacht naar studie en reflectie over onderwijs in een meertalige en grootstedelijke context. Op deze manier tracht het OCB zijn expertise steeds verder te ontwikkelen.

Meer informatie over OCB kan je vinden via http://www.onderwijscentrumbrussel.be/

Gemeenschapscentrum WaBo

Onze school werkt heel actief samen met gemeenschapscentrum WaBo http://www.wabo.be/ en de bib van Watermaal-Bosvoorde http://www.watermaal-bosvoorde.bibliotheek.be/

Met het jeugdproject WaboDam organiseren de gemeenschapscentra WaBo en Den Dam in Watermaal-Bosvoorde en Oudergem allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren van 4 tot 15 jaar. Naast wekelijkse activiteiten zijn er ook knotsgekke vakantiespeelweken en sportkampen.
Met het ‘jeugdatelier ’t Paddenstoeltje’ bieden we het hele jaar door creatieve spelmogelijkheden op
zaterdagochtend aan. 

Alle activiteiten voor het najaar kan je vinden via de volgende link najaar wabodam 2017

 

menu Menu
menu Kalender
menu Reglement

Stuur ons een berichtFotoalbum

Laatst toegevoegde foto's. Klik hier om ons volledige fotoalbum te bekijken.

 

Bekijk het volledige fotoalbum